Projekt EU - Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny


Společnost Blanická s.r.o. se sídlem Praha 8, Vidimská 740/17, PSČ 18000, tímto informuje, že ve výrobním areálu v Předměřicích nad Jizerou realizuje projekt, který bude spolufinancován Evropskou unií, prostřednictvím Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova, v rámci Programu rozvoje venkova na období 2014 - 2020. Opatření: 16 Spolupráce. Podopatření: 16.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií. Operace 16.2.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh.

Název projektu: Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny

Cíl operace: Podpora inovací při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh

Stručný popis projektu:

Projekt s názvem „Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny“ realizuje společnost Blanická s.r.o ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Projekt je zaměřen na vývoj nových zeleninových výrobků, které budou baleny do vakua (měkký plastový obal) a ošetřeny sterilací. Produkty můžeme označit jako sterilovaná zelenina, jedná se o výrobky, které jsou v nálevu nebo ve vlastní šťávě ošetřeny zvýšenou teplotou (sterilační nebo pasterační teplotou). Vhodnou kombinací tepelného opracování a složení nálevu s využitím vhodného obalového materiálu a způsobu balení se získává stabilní produkt, který je možno distribuovat za běžných teplot do 30°C nebo s využitím skladování a distribuce za chladírenských podmínek.

Cíle a výsledky projektu:

Společnost Blanická s.r.o. by ráda díky inovačnímu projektu, rozšířila portfolio svých produktů o nové výrobky ze zeleniny, jejímž prostřednictvím by se podílela na zvýšení spotřeby zeleniny v České republice. K produkci nové řady sterilovaných výrobků ze zeleniny bude nutné v rámci projektu provést investice do technologií a stavebních úprav výrobních prostor, do kterých budou nově pořízené technologie umístěné. V rámci projektu budou navrženy a optimalizovány pracovní postupy výroby sterilované zeleniny a následně budou vyvinuty a validovány nové postupy hodnocení kvality, zdravotní nezávadnosti a sledovatelnosti surovin, polotovarů, obalů a finálních výrobků. Hlavním výsledkem projektu bude výroba ucelené řady nových produktů ze zeleniny, kterými bude loupaná, porcovaná nebo neporcovaná tepelně ošetřená zelenina.

Předpokládaný termín ukončení fyzické realizace projektu: 31. 1. 2020




Zpět na hlavní stránku...


© Blanická s.r.o. 2023  | www.blanicka.cz